Recension av vår djupkarta över Mjörn!

15.09.2014 21:24

Vi fick den här recensionen skickade till oss av Björn Sivedal, som skaffat Mjörnkartan och testat på sin Humminbird-plotter. Just Humminbirdkartan är lite speciell att installera eftersom kartan "byggs ihop" i själva plottern.

"Mjörnkartan för Humminbird

Enormt arbete som förtjänar största respekt på att skapa detaljerad djupkarta över Mjörn.

Så kan man sammanfatta våra synpunkter på ett värdefullt redskap i jakten på de stora fiskarna. För oss som för första gången fiskade i Mjörn var djupkartan ovärderlig. Dels för att djupkurvorna är exakta vilket underlättade för oss att hitta djupbranter, dels för att vi kunde hålla oss borta från sten, grund och bränningar. Nu har vi 4-5 hotspots som vi ska återkomma till nästa gång vi är i Mjörn och detta redan efter första turen i en för oss helt okänd sjö.

Med hjälp av guiden som hemsidan länkar till (skriv ut den innan du installerar kartan) var det busenkelt att installera djupkartan från SD-kortet du fått tillsänt dig. Vill man ha alla färger med så är det Lowrance som gäller, för Humminbird blir det ett fåtal färger och dessa läggs på linjerna. Men detta är inget som vi upplever som ett problem, tvärtom blir bilden väldigt ren och avskalad och fokus kan vi lägga på djupkurvorna.

Har du ett Humminbird, spela in i din egen sjö och importera till Reefmaster (trialversion) så får du se vilket makalöst arbete som lagts ned av Markus & co.
För oss återstår bara att hitta fisken, som bekant inte helt enkelt. Skitfiske på er!

Björn Sivedal gm. Team 3 Angler"